Bloemencorso Frederiksoord

Zaterdag 9 september was het tijd voor het bloemencorso in Frederiksoord. Elk jaar tegen het begin van september kun je in Frederiksoord voor €7,- kijken bij het corso. Met het corso lopen 4 korpsen mee uit de omgeving, zij lopen allemaal tussen mooi opgemaakte bloemenwagens. Deze wagens waren volledig bedekt met dahlia’s in alle kleuren. Dit zorgt voor een vrolijke optocht met een hoop kleur en muziek.

Deze optocht hebben wij ons nieuwe marsrepertoire uitgeprobeerd. Nieuw waren onder andere Smoke On The Water van Deep Purple, Viva La Vida van Coldplay, Thriller van Michael Jackson en Rawhide van The Blues Brothers. Deze stukken waren allemaal goed gegaan, en vielen ook prima in de smaak bij het publiek langs de weg.

Helaas is het in Frederiksoord ook vaak gebleken dat je lang moet wachten tot de wagens gekeurd zijn. Gelukkig weet onze tamboer Bert van Dijk daar wel wat op: we gaan mooie rondjes lopen over de weg, of intrinsieke patronen vormen, alles terwijl we uiteraard gewoon door gaan met muziek maken.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.